5 års jubilæum til forbehandlingsanlægget i Frederikhavn
For 5 år siden åbnede dørene for lokal behandling af madaffald i Frederikshavn 🎈🎉
Læs med i denne artikel, hvor jeg har spurgt rundt i Gemidan gruppen, hvordan processen var dengang, hvor ideen og andet anlæg udover testanlægget i Holsted skulle bygges.
I 2019 åbnede vi dørene til vores andet Ecogi-anlæg, men som var det første i nyetablerede bygninger og et andet sted i Danmark. Det har været en rejse fyldt med læring, udfordringer og succeser. Flere ansatte har haft afgørende roller i denne rejse.
🔧 Projektledelse og læring på anlægget i Frederikshavn
Projektleder Danny Knudsen deler om den spændende, lærerige og udfordrende proces: “Vi startede montagen på sitet ca. 15. november 2018 og var klar til den endelige overlevering ca. 1. april 2019. Alt var nyt for os, og vi lærte alt fra bunden, både hvad angår bygninger, maskiner og installationer.”.
🔧 Teknologiens pålidelighed og fremtid 🔧
Frederikshavn-anlægget har vist os Ecogi-teknologiens pålidelighed og fleksibilitet. Danny Knudsen fremhæver:
“Vi testede flere nye komponenter, hvilket har reduceret vedligeholdelses- og reparationsomkostninger og øget oppetiden.” Dette er med til at danne grundlaget for vores fortsatte innovation og forbedring.
Sammenhold og optimering
Siden starten af 2021 har driftsleder, Casper Christensen, været en vigtig del af teamet i Frederikshavn “Det jeg godt kan lide ved jobbet, er sammenholdet i firmaet og den fælles interesse, alle har i at optimere. Det gør, at man bliver udfordret. Det er ligeledes en god arbejdsplads, fordi man kan få lov til mange ting, hvis man viser lyst og interesse i tingene, der sker i firmaet.”.
Casper reflekterer også over hans arbejdes bidrag i samfundet:
“Man ser en anelse anderledes på sortering af ting, og også at meget af fx den strøm og gas vi bruger, at man har bidraget til det.”.
Vi er glade for at have Casper og alle vores dedikerede medarbejdere med på rejsen i udviklingen af Gemidan koncernen.
Projektleder Danny Knudsen reflekterer over samarbejdet med kollegaen og produktionschef Jens Stokholm Olsen:
“Vi udgjorde et samlet hold på hele processen. Vi brugte hinanden meget til sparring omkring både installationer og byggeri, og Lisbeth, kvalitets- og miljøchef var en uvurderlig del af teamet med hensyn til tilladelser, godkendelser og sikkerhed.”
🏭 Stolthed og kvalitet i Frederikshavn 🏭
Danny Knudsen om anlægget: “Hele fabrikken er bygget utroligt flot op, og det er fantastisk at se, hvor flot det er vedligeholdt. Vi er stolte af det arbejde, vi har udført, og det første komplette anlæg, vi byggede.”
Tak til alle der har bidraget til at skabe og vedligeholde forbehandlingsanlægget.
Miljøgodkendelse og samarbejde
Kvalitets- og Miljøchef, Lisbeth Collin Hultfeldt, har spillet en central rolle i etableringen af forbehandlings-anlægget i Frederikshavn og var med gennem hele processen.
Hun deler nogle af hendes erfaringer:
“Min rolle var at sikre en miljøgodkendelse, så vi kunne komme i gang med processen. Det kræver, at drift, projektleder og salg har et tæt samarbejde med mig med hensyn til, hvad det er, de ønsker. Når der skal søges en tilladelse, skal alle de bagvedliggende tanker og planer være i styring. Tilladelsen er vores grundsten for, hvordan vi skal drifte anlægget.”.
En sådan byggeproces har ikke kun været en teknisk udfordring, men også en lærerig oplevelse for hele organisationen deler Kvalitets- og miljøchef Lisbeth Collin Hultfeldt;
“Erfaringen ved ansøgningen til miljøgodkendelse var, at det ikke var nok med brainstorming med tanker og ideer for at oprette en ansøgning. Vi fandt ud af, at vi alle er meget afhængige af hinanden, så vi sammen kan sikre en proces, der efterlever de ønsker, vi har. Det var en lærerig proces, og jeg tror, at den hele vejen rundt i organisationen har vist, at vi kan løfte i flok. Vi spørger hinanden og har respekt for hinandens fagområder.”
Tak til Lisbeth og hele teamet for deres dedikation og samarbejde i at drive vores initiativer fremad.
Produktionschef ved Gemidan, Jens Stokholm Olsen, deler sin rolle i etableringen af forbehandlingsanlægget i Frederikshavn:
“Jeg blev ansat som projektansvarlig for projektet i Frederikshavn, hvilket bl.a. indebar at beskrive/fastlægge den overordnede logistik/layout, budgetansvar, finde leverandører, stå som bygherre og ansætte personale. Det er et stort arbejde, som kræver et tæt samarbejde og gode relationer mellem alle interessenter for at komme i mål.”
Specielt fremhæver Jens samarbejdet med Danny fra Gemidan Ecogi og Lisbeth fra Kvalitet og Miljø som inspirerende.
Jens Stokholm Olsen deler, hvordan de har lært og innoveret gennem deres byggeprojekter:
“Man skal være forberedt på overraskelser og vende eventuelle ulemper til en fordel. Specielt de geotekniske undersøgelser resulterede i, at forbehandlingsanlægget ikke blev bygget, hvor det oprindeligt var planlagt. Vi ændrede tegningerne og anlagde en sø, som vi i dag samler alt regnvand i og senere anvender i produktionen. Over 90 % af vandet vi anvender i dag, kommer fra søen.”. Disse erfaringer har vi anvendt i de efterfølgende forbehandlingsanlæg i Ølstykke og Odense, hvor vi bruger naturlige vandressourcer på innovative måder.
Produktionschef Jens Stokholm Olsen reflekterer over, hvad han er mest tilfreds med ved Frederikshavn forbehandlingsanlægget:
“Det færdige resultat. Hvordan det hele hænger naturligt sammen: maskiner, drift, layout og logistikken. I processen lærte vi at trække på de erfaringer, vi hver især sidder inde med, og at samarbejde på kryds og tværs spiller os alle bedre og giver et resultat, som vi alle er stolte af.”
Disse erfaringer har bidraget til vores succes i Ølstykke og Odense.
Projektleder Danny Knudsen tilføjer at de gennem årene har forenklet og optimeret deres processer
“Vi lærte meget omkring logistikken på et Ecogi-anlæg, hvilket har forbedret vores tanker og overvejelser ved layout og planlægning. “Disse erfaringer har været uvurderlige i vores fortsatte udvikling og succes.